lauantai 1. marraskuuta 2014

Palmikkolapaset 2

Aiemmista lahjaksi neulomistani palmikkolapasista tuli mielestäni niin kivat, että jo niitä tehdessäni päätin tehdät samanlaiset itsellenikin.


No ihan samanlaisia en saanut aikaiseksi, sillä ensimmäisen lapasen palmikkoon kulkeutui virhe. Ei huvittanut ryhtyä purkuhommiin, joten päätin tehdä samanlaisen ampiaispesää muistuttavan muutoksen myös toiseen.L
Lapaset pääsevät käyttöön aiemmin syksyllä virkkaamani tuubihuivin kanssa. Lankana käytin Viking Villeä ja samansävyisen 7 veljeksen jämiä, puikkoina 3,5.

3 kommenttia:

 1. Oi, onpa ihana tuubihuivi! Muistatko yhtään miten olet tuon neuleen tehnyt kun pinta on niin kivan näköistä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! Tuosta huivista on tosiaan aikaa, joten piti ihan kokeilla, miten tuo kuvio syntyikään. En ole sitä mistään mallista katsonut, vaan se syntyi kokeilun kautta. Usein virkatessa virkataan silmukka aina joko etu tai takareunastaan, mutta tämä kuvio syntyy koukkaamalla lanka koukulle silmukan molempien reunojen läpi. Tee siis näin: uuden kerroksen alussa sujauta koukku ensimmäisen silmukan molempien reunojen ali ja ota langankierto koukulle (kouukulla nyt siis kaksi silmukkaa). Sitten ota vielä uusi langankierto ja vedä se molempien silmukoiden läpi. Tällä tavoin pitäisi kuvion syntyä. :)

   Poista
  2. Kiitos vinkistä, pitääpä kokeilla! :)

   Poista