tiistai 13. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäinen ohjeen keraJouluksi tuli neulottua niin paljon, että halusin tehdä pitkästä aikaa jotakin ihan itselle. Kaikki vanhat kaulaliinani ovat kuluneet käytössä lörpöiksi lumpuiksi, joten tarpeeseen tuli uusi kaulaliina, tai no tässä tapauksessa kauluri.

Ravelrystä löytämäni Veera Välimäen Happy Solitude Cowl toimi inspiraation lähteenä, mutta halusin tehdä oman sovelluksen erilaisilla palmikoilla alkuperäistä ohjetta vilkaisematta.Kuvista hain vähän tyyliä, mutta muuten tämä kauluri on siis vedetty kaavioineen kaikkineen omasta päästä, ja täytyy sanoa, että olen tähän hurjan tyytyväinen.


Kauluria aloittaessani minulla oli jo visio kauniista puunapeista, ja ilokseni käsiini sattui vaatekaapin siivouksen yhteydessä vanha neule tarjoten juuri täydelliset uusiokäytettäväksi.

Loin kauluriin 46 silmukkaa 7mm pyöröpuikoille. Neule koostuu ainaoikeinneuleesta ja palmikoista, ja oli mukavan joutuisa neulottava. Palmikot syntyvät 8 silmukalla ja palmikonkierroilla joka 7. kerros, kaulurin reunat sekä palmikoiden välissä olevat osiot neulotaan ainaoikein. Tärkeää on muistaa neuloa kaulurin nurjalla puolella palmikoiden kohdat nurin, jotta palmikot muodostuvat oikein. Mallikertojen määriä en kirjannut ylös, mutta mittailemalla matkan varrella sain sopivan pituisen.


x = Ainaoikein
0 = Nosta ensimmäiset neljä silmukkaa apupuikolle työn eteen, neulo sitten normaalisti seuraavat neljä silmukkaa ja sitten silmukat apupuikolta.Lankana käytin kaulurissa ihanan pehmoista Natur Uldia, joka on ollut mukava myös käytössä.  Kyllä vaan voi 100% villaan luottaa vähän kylmemmillä keleillä. Kauluri on myös siitä kiva, että  sen saa tarvittaessa vedettyä naaman suojaksi lumituiskussa helpommin kuin normaalin kaulaliinan. Kaikin puolin siis onnistunut aloitus uudelle neulontavuodelle!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti