sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Villashortsit

Koulussa treenitunneilla tulee käytettyä lähinnä yksivärisiä ja tummasävyisiä vaatteita, ja niimpä syntyi ajatus pirteän värisistä balettishortseista. Talvella lonkkien seutu tuntuu tarvitsevan muutenkin enemmän lämpöä liikkuvuuden säilyttämiseksi, joten shortsit tulivat tarpeeseen.

Etsiskelin pitkään sopivaa ohjetta shortseja varten, mutta tarkoitukseen sopivia ohjeita oli tarjolla yllättävän vähän. Päädyin sitten lopulta soveltamaan paria ohjetta ja improvisoimaan loput.
 

Loin alkuun 140 silmukkaa 4mm pyöröpuikoille, ja neuloin 2o 2n- resoria noin 10 cm verran ennen sileää osuutta.


Resorin jälkeen laitoin silmukkamerkit keskikohtiin työn etupuolelle ja taakse tulevia levennyksiä varten. Koska tein shortsit kahdella värillä raidoittaen, skippasin joissakin ohjeissa mainitun edestakaisin neulottavan takakorotuksen, sillä se olisi sotkenut raidoituksen. Päätin ratkaista asian vain lisäämällä silmukoita työn takapuolelle reilusti etuosaa enemmän.

Levennykset tein alkuun joka toinen kerros, etupuolelle lisäten silmukkamerkin molemmin puolin aina 2 silmukkaa, taakse 4. Muutaman kerroksen päästä toistin tätä joka kerros, kunnes työn korkeus oli n. 30 cm.


Lantio-osuuden jälkeen siirsin puolet silmukoista apulangalle odottamaan, ja toisen puolikkaan silmukoilla aloin neuloa lahjetta. Mitään erityistä haarakappaletta en halunnut, ja tämä ratkaisu osoittautui oikein toimivaksi, shortsit istuvat haaroista hyvin.


Pohdiskelin hetken, miten tekisin lahkeiden reunat, mutta päädyin silti neulomaan loppuun asti sileää tietäen lahkeiden hieman rullautuvan päättelyssä. Luulen, että näin lopputuloksesta tuli silti parempi kuin vaikka pienen resorireunan kanssa. Ja ainahan sitä resoria voi kokeilla, jos rullareunat alkavat kyllästyttää.


Pitihän shortseja päästä kokeilemaan myös käytännössä, ja hyvin toimivat. Hieman osoittautuivat kuitenkin löysäksi vyötäröltä, joten taidan vielä asentaa kaksinkerroin taitellun resorin sisään kuminauhan. Muuten voin olla näihin oikein tyytyväinen, ensimmäinen vähän isompi neuletyö valmiina!

Lankana käytin kanervan väristä Kotikullan sukkalankaa ja 7 Veljeksen aniliinin punaista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti